Ga voor zekerheid: zo kies je de juiste energiepartner

MRSlogan

Met de stijgende energiekosten en de steeds strenger wordende milieuwetgeving, zijn renovatie- en verduurzamingsprojecten een hot topic de afgelopen maanden. Daarmee is investeren in energie-efficiënte oplossingen als zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen niet meer weg te denken. 

Op sociale media zie je dan ook de ene installateur na de andere als wortels uit de grond schieten. Maar, wie vertrouw jij jouw spaarcenten toe? Als ervaren installateur geven we enkele belangrijke tips mee in deze blog zodat jij de perfecte partner vindt.

1. Breng de financiële gezondheid van de installateur in kaart

Laten we beginnen bij het begin, wie is het bedrijf achter die mooie reclame? Elk bedrijf met een erkend ondernemingsnummer staat geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Via deze site kan je aan de hand van het BTW nummer de financiële gezondheid van een bedrijf analyseren. Denk hierbij aan de publicatie van de jaarrekeningen bij de NBB (Nationale Bank van België).

Investeer je in een product op langere termijn zoals zonnepanelen? Dan kan dit een extra motivatie zijn om grondig jouw huiswerk te doen. Je wil natuurlijk ook dat jouw gekozen firma gedurende de volledige garantieperiode blijft bestaan, en niet ineens failliet wordt verklaard waardoor je je geld nooit meer terugziet.

Ook op vlak van eventuele te betalen voorschotten is de financiële gezondheid van jouw installateur belangrijk. Veel installateurs vragen namelijk hoge voorschotten voor ze met de werkzaamheden beginnen. Helaas komt het voor dat je dit geld nooit meer terugziet bij faillissement. Bij MR Solar vinden we het belangrijk dat je je comfortabel voelt in jouw keuze, en pas betaalt als het werk naar tevredenheid is uitgevoerd.

investeringskost versus opbregst

2. Analyseer de bedrijfsgeschiedenis en het bestuurdersverloop

Via de publicaties in het Belgisch Staatsblad kan je te weten komen welk traject een bedrijf heeft afgelegd. Zo wordt elk vertrek en/of de benoeming van bestuurders in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Je vindt hier trouwens ook de info terug rond verhuizingen van de maatschappelijke zetel. Vervolgens is het aan te raden om ook de achtergrond van de bestuurders en de UBO (Ultimate Beneficial Owner) even te checken. 

Kan je uit bovenstaande info besluiten dat een bedrijf wel heel vaak van bestuurders en/of maatschappelijke zetel verandert? Waren de bestuurders betrokken bij eerdere faillissementen of werd de firma nog maar heel recent opgericht? 

Wees waakzaam want bepaalde bedrijven opereren als dekmantel voor frauduleuze praktijken.

MR Solar-Particulier-gezin-zonnepanelen-banner realisaties

3. Scan de bedrijfswebsite op signalen van oplichterij

In jouw onderzoek is het raadzaam om eens te surfen naar de bedrijfswebsite. Die heeft vaak al een eerste indruk over de professionaliteit van de aangeboden diensten. Volgende zaken kunnen wijzen op oplichterij:

  • Gebrekkige taal (spelling/grammatica) op de website kan wijzen op een buitenlandse onderneming
  • Geen ondernemingsnummer
  • Geen contactgegevens om iemand te bereiken
  • Geen duidelijk privacybeleid
  • Geen online bedrijfsgeschiedenis
blog energiefactuur

4. Lees ervaringen en reviews, maar met een korreltje zout

Tot slot geven persoonlijke ervaringen en reviews het beste beeld over een bedrijf. Het grote pluspunt hierbij is dat dit steeds vanuit het standpunt van de klant geschreven is. 

Uiteraard zijn er enkele valkuilen die je in het achterhoofd moet houden:

  1. Ervaringen zijn steeds subjectief. Probeer te focussen op de objectieve zaken in reviews.
  2. Bedrijven kunnen gebruik maken van valse reviews. Bij twijfel kan je de auteur van de reviews bekijken.
  3. Geen enkel bedrijf is perfect. Kijk steeds naar het totaalplaatje.

Slaap op beide oren: maximaal rendement zonder dat je je zorgen hoeft te maken

We raden aan om elke onderneming waarmee je in zee gaat grondig te controleren. Hoe groot of klein je project ook mag zijn. Naast onze tips vertrouw je ook best op jouw buikgevoel. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het meestal ook zo!

Met de juiste partner haal je het maximale uit je investering: je wordt niet enkel geholpen met de beste technische oplossing, maar wordt ook bijgestaan met advies over subsidies en financiële voordelen. De juiste partner zorgt ervoor dat je jarenlang profiteert van een duurzame en energie-efficiënte woning, zonder je zorgen te moeten maken. Kortom, je slaapt op beide oren met maximaal rendement.

Enphase verhoogt jouw rendement dankzij de dynamische tarief functie

By mrsolar | 20 juni 2024

Dynamische elektriciteitsprijzen bieden een unieke kans voor huiseigenaren om hun energiekosten te verlagen. Enphase activeert daarom het IQ Energy Management als innovatieve oplossing om te profiteren van die dynamische elektriciteitsprijzen.  De software-update wordt vanaf 21 juni 2024 gefaseerd uitgerold en als eerste toegepast bij systemen met een IQ Battery. Via de applicatie van Enphase zal je een melding ontvangen wanneer de […]

Heb jij recht op de retroactieve investeringspremie voor zonnepanelen?

By mrsolar | 17 juni 2024

Heb je zonnepanelen en ben je financieel getroffen door het verdwijnen van de terugdraaiende teller? Dan kan je in aanmerking komen voor de retroactieve investeringspremie. Deze éénmalige premie dient als compensatie voor het verlies van de terugdraaiende teller en garandeert een rendement van 5% op de gemiddelde investering. MR Solar informeert je in deze blog […]

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

By mrsolar | 22 maart 2024

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Het is dé hamvraag bij elke installatie. Het antwoord hangt grotendeels af van je jaarlijks verbruik. Te veel zonnepanelen zou betekenen dat je veel van je energie in het net moet injecteren, te weinig panelen maakt je dan weer te afhankelijk. Wij helpen je bij het vinden van het ideale […]

Onze vestigingen: altijd bij jou in de buurt

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Wallonië

Vestiging Wallonië
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namen)
Tel: +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social