Zonnepanelen laten plaatsen?
Nog steeds de slimste keuze

MRSlogan
Particuliere zonnepanelen MR Solar

Het laten plaatsen van zonnepanelen is en blijft de slimste keuze voor jouw spaargeld. Zeker in combinatie met een thuisbatterij. Kies voor een maximaal rendement en werk samen met een betrouwbare en ervaren installateur zoals MR Solar. Al meer dan 10 jaar zijn wij de vaste partner van talrijke particulieren die weloverwogen de stap zetten. Een investering in zonnepanelen kan zichzelf vanaf 7 jaar al terug betalen. Nadien haal je een mooie winst uit je zonnepaneleninstallatie. Bovendien geniet je jarenlang van een kwalitatieve service dankzij onze gratis Full Omnium Service. Wij gaan met jou een partnership aan van 25 jaar. Wil je zonnepanelen laten plaatsen? MR Solar garandeert voor jouw huis een esthetisch verantwoorde oplossing, een vakkundige plaatsing en materialen met een hoogrendementsgarantie.

Zonnepanelen laten plaatsen? Het blijft uiterst rendabel, ook met de digitale teller!

Ja hoor, ook met de niet-terugdraaiende digitale teller blijft het uiterst rendabel om zonnepanelen te laten plaatsen. Zonder thuisbatterij kan je deze investering in ongeveer 10 jaar terugverdienen.

Thuisbatterijen verhogen het zelfverbruik van je zelfopgewekte groene elektriciteit, waardoor je de terugverdientijd kan herleiden naar 7 jaar. Welke investering kan dit rendement voorleggen? Je spaarboekje alleszins niet.

Welke premies gelden er voor jou?

Had je al zonnepanelen laten installeren vóór 2021? Ontdek of je recht hebt op de retroactieve premie.

Éénmalige premie vanaf 2021 voor PV-installaties in Vlaanderen

Vanaf 2021 geldt voor alle nieuwe PV-installaties de nieuwe digitale meter. Omdat de terugverdientijd dan langer zal zijn dan de terugverdientijd met de terugdraaiende teller en omdat België van Europa tegen 2030 25% hernieuwbare energie moet opwekken, moet de overheid NU maatregelen nemen.
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir diende daarom een voorstel in om nieuwe particuliere PV-installaties vanaf 2021 van een éénmalige premie te laten genieten. Dit zou enkel van toepassing zijn voor bouwaanvragen voor 2014. Nieuwbouwprojecten vallen hier niet onder. De overheid wil hiermee inzetten op hernieuwbare renovatie.

De premies lopen eind 2024 af en gaan jaarlijks 25% naar beneden.
Overzicht van hoe die premie er zou uitzien voor PV-installaties vanaf:

• 1 KWp € 300
• 2 KWp € 600
• 3 KWp € 900
• 4 KWp € 1.200
• 5 KWp € 1.350
• 6 KWp € 1.500 (tevens het maximum)

Het budget is goed voor ongeveer 21.000 PV-installaties in 2021. Weet dat er in 2019 meer dan 50.000 PV werden geplaatst. Volgens Zual Demir kan dit bedrag nog aangepast worden.
Klanten met een residentiële PV-installatie waarvan de keuring ten laatste op 31/12/2020 werd uitgevoerd, blijven bij uitbreiding van hun bestaande PV-installatie genieten van de terugdraaiende meter. Hierbij geldt
namelijk de eerste keuringsdatum.

 

De Brusselse overheid werkt met een compensatiesysteem voor alle eigenaars van zonnepanelen. Elke prosument is er verplicht een digitale/bidirectionele meter te plaatsen. Dankzij deze digitale meter kan men monitoren hoeveel elektriciteit de prosument werkelijk van het net afneemt. De prosument betaalt hierbij een nettarief, gebaseerd op zijn werkelijke afname van het net, voor het gebruik van het distributienetwerk.

MR Solar proactieve offerte Brussel

Tot slot bestaat voorlopig het systeem van groenestroomcertificaten in Brussel nog voor kleine verbruikers. Vanaf 2021 ontvangen nieuwe installaties 10 jaar lang jaarlijks 2,4 groenestroomcertificaten/mWh. De waarde van 1 groenestroomcertificaat komt neer op ongeveer €93.

 

In Wallonië kan je nog genieten van de terugdraaiende teller en wordt het prosumententarief geleidelijk aan toegepast.

Bij dit systeem draait jouw teller vooruit wanneer je elektriciteit van het net afneemt en draait de teller achteruit op het moment dat je de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen niet meteen kan opgebruiken en terug injecteert op het net.

 

MR Solar proactieve offerte  Wallonië

Voor dit terugdraaiende systeem worden zonnepanelen eigenaars jaarlijks een forfaitair bedrag aangerekend, namelijk het prosumententarief. Op die manier draag je als prosument financieel bij tot het reële gebruik van het netwerk terwijl jouw meter terugdraait.

 

Balk_boven

Voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen voel je meteen in je portefeuille (lagere elektriciteitsfactuur).
Van de Vlaamse overheid krijg je voor het laten plaatsen van zonnepanelen een eenmalige premie tot 1.500 euro.
Zonnepanelen verlagen het E-peil van je woning.
Voor nieuwbouw zijn zonnepanelen vrijwel noodzakelijk om aan de strenge energienormen te voldoen.
Sterker zelfs, zonnepanelen laten de waarde van je woning stijgen.
Je wekt groene stroom op en helpt met het terugdringen van de CO₂-uitstoot.

Wil je weten wat jij kan verdienen met zonnepanelen?

Balk_onder

Ga samen met MR Solar voor een maximaal rendement

Zonnepanelen laten plaatsen vereist een weloverwogen beslissing. Ook voor het selecteren van je installateur neem je best geen risico’s. Kies voor betrouwbaarheid, kies voor MR Solar.

“Zonnepanelen zijn lelijk op mijn dak en verpesten het uitzicht.” Dit horen we soms bij mensen die twijfelen. Laat ons bewijzen dat dit absoluut niet het geval hoeft te zijn.

Met een doordachte aanpak combineren we een optimaal rendement met een visueel geslaagde plaatsing. Zo omvat ons gamma verschillende paneelkleuren, zoals de full black series. Samen komen we tot de juiste keuzes.

Wij werken uitsluitend met zonnepanelen die meteen functioneren wanneer er daglicht op valt. Directe zonnestralen zijn dus geen must, waardoor ons wisselvallig Belgisch klimaat allerminst een belemmering vormt om zonnepanelen te laten plaatsen.

Gedreven vakmannen met vele jaren ervaring op de teller die zich voortdurend bijscholen. Wij schakelen de beste medewerkers in om jouw zonnepanelen vakkundig te plaatsen.

Als partner van MR Solar geniet je gratis van Full Omnium Garantie. Wij gaan met al onze klanten een hecht partnership aan waarbij we via sterke naservice je zonnepanelen in optimale conditie houden. Dankzij onze full omnium voorwaarden geniet je van deze naservice zonder extra kosten. Onze servicedienst is op elk moment bereikbaar. Wij onderhouden je zonnepanelen zodat de verwachte opbrengst voor de volledige levensduur gegarandeerd is en blijft. Zonnepanelen kopen bij MR Solar garandeert je een partnership waarbij wij minstens 25 jaar voor je klaarstaan.

Naast zonnepanelen specialiseren wij ons in een brede waaier aan duurzame energietechnieken. Hierdoor stijgt je rendement, aangezien al deze technieken een correcte onderlinge afstemming vereisen. Zo installeren wij ook thuisbatterijen, laadpalen en energiezuinige verwarming. Vertrouw volledig op MR Solar en geniet van maximale energie-efficiëntie.

Thuisbatterij Solax

Zonnepanelen met thuisbatterij? De perfecte combinatie!

Door de digitale teller stijgt het belang om de elektriciteit van je zonnepanelen zelf te verbruiken.

Je zonnepanelen wekken evenwel overdag elektriciteit op, terwijl meestal pas ’s avonds de grootste elektriciteitshoeveelheden verbruikt worden. Hierdoor kan je gemiddeld slechts 35% van je eigen elektriciteit nuttig gebruiken. De ‘rest’ vloeit naar het openbare elektriciteitsnet, maar is voor jou – ondanks de injectievergoeding - verloren. ’s Avonds moet je zelf elektriciteit van het net afnemen en hiervoor betalen.

Thuisbatterijen vormen hiervoor de ideale oplossing. Dankzij onze intelligente hedendaagse batterijsystemen kan je het eigen verbruik opdrijven tot 65%. Hierdoor kan de terugbetalingstermijn van je volledige installatie verlagen van 10 naar 7 jaar. Het belang van thuisbatterijen groeit in combinatie met verwarming op basis van een warmtepomp en een laadpaal voor elektrische voertuigen.

Hoeveel verdien jij met zonnepanelen van MR Solar?

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social