MR Heating, jouw specialist in energiezuinige verwarmingsinstallaties

MRSlogan_new_geel
Ariston NUOS PLUS S2_kitchen MR Heating

Met energiezuinige verwarmingsinstallaties vervolledigen we onze totaalservice als specialist in hernieuwbare energietechnieken. Zo ben je bij ons aan het juiste adres voor de vakkundige installatie van warmtepompen, al dan niet met vloerverwarming. Een warmtepomp werkt bovendien niet alleen als verwarmingsinstallatie, je hebt meteen ook een energiezuinige airco in huis. Warmtepompen vormen de perfecte combinatie met zonnepanelen en een thuisbatterij. Hiermee gebruik je optimaal jouw zelfopgewekte groene stroom voor het verwarmen en koelen van je woning.

Verwarmingsinstallaties voor nieuwbouw en renovatie

Zowel voor nieuwbouwwoningen als bij verbouwingen of renovaties kan je rekenen op onze expertise in energiezuinige verwarmingsinstallaties.

Wij nemen de volledige installatiewerken op ons. Ook voor het vervangen van een bestaande energieverslindende verwarmingsinstallatie bieden we een totaalservice.

Laat je oude stookolie- of gasketel vervangen door een energiezuinige installatie. Zowel hoogrendement gascondensatieketels als een warmtepomp behoren tot de opties. Naast het extra wooncomfort verdient deze investering zichzelf terug dankzij de lagere energiefactuur.

Bij elke installatie staan we garant voor deskundig advies, inclusief het vereiste calculatiewerk en alle nodige rendementsberekeningen.

NUOS SPACCATO_ Warmtepompboiler Ariston MR Heating
Balk_boven

Warmtepompen als sluitstuk van groene elektriciteit

Een lucht-lucht of een lucht-water warmtepomp past perfect bij fotovoltaïsche zonnepanelen en een thuisbatterij. Een warmtepomp heeft, in verhouding tot traditionele verwarmingsinstallaties, een minimale hoeveelheid elektriciteit nodig om een woning te verwarmen.

Zeker met het verdwijnen van de terugdraaiende teller, vormen warmtepompen een extra troef voor een maximaal verbruik van de zelfopgewekte groene stroom.

In combinatie met een thuisbatterij werken onze intelligente verwarmingsinstallaties maximaal zelfsturend, zodat op de juiste momenten de zelfopgewekte stroom verbruikt wordt.

Daarnaast bieden onze innovatieve warmtepompen een aircofunctie. Ook hiervoor is de elektriciteit van je eigen zonnepanelen meer dan welkom.

Balk_onder
Daikin-wamtepomp MR Heating

Lucht-lucht, lucht-water of geothermische warmtepomp?

MR Heating installeert zowel lucht-lucht, lucht-water als geothermische warmtepompen. Voor de eerste twee situaties heb je nood aan één of meerdere buitenunits.

Bij een lucht-lucht warmtepomp brengen we de opgewekte warmte (of afgekoelde lucht) rechtstreeks in de ruimte via een binneninstallatie per kamer. Dit type van warmtepomp biedt maximale flexibiliteit en werkt bijzonder snel. In een minimum van tijd is een bepaalde ruimte opgewarmd of afgekoeld. Je kan een lucht-lucht warmtepomp ook perfect gebruiken als energiezuinige airco voor je slaapkamers. In de winter kan deze installatie dan dienen als (bij)verwarming.

Een lucht-water warmtepomp is een zogeheten lagetemperatuurverwarming. De opgewekte warmte wordt gebruikt voor het voeden van vloerverwarming met opgewarmd water. Dit type van warmtepomp garandeert een stabiele temperatuur in de verwarmde ruimtes. In de zomer kan je een lucht-water warmtepomp gebruiken als passieve koeling. Via de vloerverwarming wordt er warmte onttrokken aan je woning. Ook voor de plaatsing van deze installaties bieden we een totaalservice.

Bij geothermische warmtepompen gebruiken we de warmte uit de ondergrond om je woning te verwarmen. Hetzelfde systeem kan je in de zomer ook gebruiken om je woning passief te koelen. Geothermische warmtepompen zijn mogelijk op basis van een diepteboring of op basis van een captatienet. Voor elk project analyseren wij de technische mogelijkheden en geven we advies op maat.

Voor onze warmtepompen werken wij met gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Daikin. Met deze merken kunnen we voor elke situatie de perfecte installatie uitwerken.

Warmtepompboilers voor sanitair warm water

Warmtepompboilers zorgen voor sanitair warm water in je woning met behulp van de thermische energie in de buitenlucht. Een waterreservoir van 200 tot 270 liter volstaat om een gezin tot 6 personen te voorzien van het nodige warm water voor douche, bad, vaatwasser en wastafels.

Onze warmtepompboilers verbruiken tot 70% minder elektriciteit dan traditionele elektrische boilers. Bij extreem koude buitentemperaturen (lager dan -7°C) beschikt de warmtepompboiler over een mogelijkheid om extra elektrisch bij te verwarmen. Je komt met een warmtepompboiler dus nooit in de problemen.

Voor warmtepompboilers werken wij met kwaliteitsmerken als Ariston en De Dietrich.

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social