MRSlogan
Energieleveranciers

De stijgende energieprijzen blijven slachtoffers maken. Naast de consumenten moeten ook de energieleveranciers eraan geloven. De Vlaamse Energieleverancier kondigde zijn faillissement aan. Volgen er binnenkort nog? Niemand die het met zekerheid durft zeggen. Vraag jij je af wat je als consument nog zelf in handen hebt? Wij vatten de belangrijkste informatie even samen. 

Wanneer gaat een energieleverancier failliet? 

We kunnen energieleveranciers opdelen in twee grote groepen. De ene groep bestaat uit leveranciers die naast het aankopen van energie ook zelf energie produceren. De andere groep leveranciers koopt alle energie aan op de korte termijnmarkt.

Op deze tweede groep ligt al enkele maanden een enorme druk. De stijgende prijzen op de groothandelsmarkten zijn voelbaar in hun portemonnee. Bovendien kunnen ze deze prijsstijgingen niet doorrekenen naar de eindklanten met een vast contract.

Kortom betekent dit voor bepaalde energieleveranciers overleven de komende wintermaanden. Lukt dit niet, dan leidt dit in het ergste geval tot een faillissement.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een energieleverancier? 

Bij het kiezen van een energieleverancier zijn er enkele aandachtspunten waarmee je best rekening houdt. We zetten de drie belangrijkste even op een rij:

1) Nieuwe leveranciers

De nieuwe en vaak kleinere energieleveranciers zijn vatbaarder voor prijsschommelingen. In tegenstelling tot bedrijven met opgebouwde ervaring en krediet houden zij houden meer risico in.

2) Hernieuwbare energie

Een energieleverancier die zelf hernieuwbare energie produceert, is minder afhankelijk van de markt. Ze bouwen met de eigen opgewekte energie een buffer op om moeilijke tijden te overbruggen.

3) Voorschotfactuur op maat

Bij het afsluiten van een nieuw contract is ook jouw voorschotfactuur van belang. Jouw voorschotfactuur sluit best dicht aan bij jouw werkelijke verbruik. Indien jouw voorschotten veel hoger liggen, bestaat de kans dat je bij een faillissement jouw geld niet meer terugkrijgt.

Hoe ben ik minder afhankelijk van mijn energieleverancier? 

Wil je graag minder afhankelijk zijn van jouw energieleverancier? Het kan door te investeren in zonnepanelen met een thuisbatterij. Dankzij zonnepanelen wek je jouw eigen energie op die je meteen kan gebruiken in het huishouden.

Ben je overdag (vaak) niet thuis als de zon schijnt? De thuisbatterij slaat voor jou de overtollige zonne-energie op. Zo kan je ook ’s avonds genieten van gratis groene energie. Kies dus zeker een grootte van batterij die tegemoet komt aan jouw energieverbruik.

Door ons Belgische weer moeten we uiteraard ook rekening houden met de minder zonnige maanden. Vandaar dat de berekening van jouw rendement steeds gebeurt op basis van de meest rendabele maanden doorheen het jaar.

Hieronder kan je alvast een schatting terugvinden voor een gemiddelde PV-installatie. Hierbij maken we de vergelijking met of zonder thuisbatterij:

MRSolar proactieve offerte Vlaanderen (NL) 2022

 

Een PV-installatie op maat van jouw verbruik? Onze collega’s komen met plezier langs om de mogelijkheden verder toe te lichten!

Ondertussen kan je ook zelf al aan de slag met onze energiebesparende tips!

Onze vestigingen: altijd bij jou in de buurt

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Wallonië

Vestiging Wallonië
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namen)
Tel: +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social