MRSlogan
Management MR Solar

MR Group zet nu ook in op Nederland

Van zijn jongensdroom een heus businessverhaal maken, dat is exact wat Robin Maes deed met MR Group. Hij tekende een drieledige structuur uit: een deel solar (de hoofdmoot), een deel elektro en een divisie heating. Maar de rode draad door alle activiteiten heet duidelijk energie en milieu. Sinds de komst van het bedrijvenpark De Pluim bouwt Robin Maes met zijn bedrijf aan een nieuw avontuur zonder grenzen, want ook Nederland staat op de radar.

Goed 10 jaar geleden richtte Robin Maes zijn eigen bedrijf op. Hij was nog jong, maar droeg niettemin al een rugzakje vol ervaring op de schouders mee. "Ik had tijdens mijn studies al het gevoel dat ik met zonnepanelen zou beginnen. Mijn interesse was in elk geval groot", vertelt Robin Maes. "Na 3 jaar werkervaring te hebben opgedaan bij Emerson, was het tijd voor een eigen zaak."

De eerste jaren waren beloftevol, maar in 2013 kende de hele markt een soort van zonnepanelencrisis. "We hebben toen een grote herstructurering doorgevoerd en zijn in dat jaar ook verhuisd naar de industriezone ter Doenaert, waar we jaar na jaar tekenden voor een omzetverdubbeling", zegt Maes. "In die mate zelfs dat een nieuwe verhuis zich opdrong. In 2017 kochten we de grond in De Pluim (verlengde van Evolis en ook onder de leiding van Leiedal). In 2019 verhuisden we onze hoofdzetel."

Brede actieradius

MR Group telt om en bij de 140 medewerkers (waaronder 14 ingenieurs en net geen 50 eigen technici) en hoopt dit jaar geconsolideerd 45 miljoen euro omzet te draaien. Dat is een stijging met 50% ten opzichte van 2019 (toen 30 miljoen euro). "Die ambitie heeft deels te maken met de Nederlandse vestiging die we vorig jaar hebben opgestart", aldus Robin Maes. "We hebben in België 3 vestigingen: de hoofdzetel in Kortrijk en filialen in Antwerpen en Genk. In Nederland opereren we vanuit een kantoor in Breda. Wij bouwen 70 particuliere zonne-installaties per week. Maar onze actieradius gaat nog veel verder, zowel sectorieel als geografisch. Vorig jaar waren we alles bijeen goed voor de installatie van 100.000 zonnepanelen en daar zijn we best fier op. In België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje bouwen we ook industriële installaties. Vorig jaar merkten we bijvoorbeeld een enorme stijging van de vraag bij kmo's. We houden hout vast, maar voorlopig zien we als gevolg van corona niet meteen een daling in de sales. De eerste maanden van dit jaar waren zelfs goed qua verkoop. We hebben nu omwille van het virus de nodige maatregelen genomen. Onze verkopers werken nu van thuis uit. In België tellen we 28 verkopers.

En wat de ambities zijn voor het post-corona tijdperk? "Ik wil graag in 8 landen actief zijn in Europa met volwaardige vestigingen", aldus Maes. "Ik ben vandaag 36 jaar en hoop vooral nog veel te kunnen ondernemen."

(KC) Voka West-Vlaanderen - Ondernemers Editie 7 2020

Onze vestigingen: altijd bij jou in de buurt

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Wallonië

Vestiging Wallonië
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namen)
Tel: +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social