MRSlogan_return
Zonnepanelen_block1

Ook zonnepanelen voor bedrijven blijven een uiterst interessante investering. Zonnepanelen leveren voor bedrijven onmiddellijk een aantrekkelijke return on investment op, zeker bij een uitgebreid dakoppervlak. Zonnepanelen verlagen de operationele kosten, waardoor ze meteen bijdragen tot de bedrijfswinst. Bovendien dragen zonnepanelen bij tot het ecologische karakter dat klanten van een bedrijf verwachten.

Subsidieregeling voor Vlaamse bedrijven

Het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) past in 2022 opnieuw het callsysteem toe. Deze subsidie vanuit de Vlaamse overheid vervangt de gekende groenestroomcertificaten.

In 2022 plant men in totaal drie calls in voor middelgrote installaties groter dan 40kVA tot en met 2MVA op basis van zonne-energie. Volgens de eerste berichtgeving loopt call 1 van 1 maart 2022 tot en met 15 maart 2022. De tweede call start op 14 juni 2022 en eindigt op 28 juni 2022. Voor elke call wordt een budget van 5 000 000 euro vrijgemaakt.

Uiteindelijk bepalen de resultaten uit deze eerste twee calls het resterende budget voor de derde call . De laatste call vindt plaats in het najaar van 13 oktober 2022 tot en met 28 oktober 2022.

Wil je graag meer weten over Call Groene Stroom of andere mogelijke subsidies? Lees het in onze blogs!

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG
Industriële zonnepanelen Dilli MR Solar Nederland in de kijker

Zonnepanelen op serres

MR Solar zet duidelijk het succesverhaal die we al in België schreven verder in Nederland. Met de overname van SolSolutions gaan we hierin een stap verder. Dankzij hun know-how bereiden wij onze expertise verder uit. Door de synergie tussen SolSolutions en MR Solar specialiseren we ons in PV-installatie op serres.

MR Solar Nederland neemt SolSolutions over

Ook de land- en tuinbouwsector profiteren                                        van gratis zonne-energie

Zonnepanelen krijgen ondertussen ook hun plek in de tuin- en landbouwsector. Zonne-energie speelt hier enerzijds een belangrijke rol in om een steentje bij te dragen voor een groener klimaat en anderzijds omwille van de stijgende energieprijzen. De zonnepanelen die gebruikt worden op kassen, worden precies op maat geproduceerd. Op die manier kunnen we de zonnepanelen perfect integreren op de bestaande serre.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, plaatsen we de panelen op bestaande serres of nieuwe constructies. Deze bloementeler (foto links) koos alvast voor een duurzame én toekomstgerichte investering. Voortaan kweekt hij Chrysanten en Santini’s met eigen opgewekte stroom.

Is jouw bedrijf klaar voor groene energie? Contacteer onze collega’s voor een voorstel op maat!

Zonnepanelen op kas
Balk_boven

Voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Zeker bij elektriciteitsintensieve bedrijven heeft de elektriciteitsfactuur een groot aandeel in de kostenstructuur. Zonnepanelen zorgen voor een structurele verlichting van deze kostenpost.

Bij voldoende dakoppervlak is het voor bedrijven zelfs mogelijk om met zonnepanelen aan de volledige elektriciteitsbehoefte te voldoen.

We zetten de verschillende voordelen van zonnepanelen voor bedrijven op een rij:

De overheid stimuleert bedrijven om te kiezen voor zonnepanelen.

Voor installaties met een vermogen groter dan 10kW bestaan er nog mooie subsidies.
Zonnepanelen vormen een uitstekende investering om het financiële rendement van uw bedrijfskapitaal te vergroten.
Dankzij je zonnepanelen mag je rekenen op een vaste energieprijs, wat leidt tot extra financiële stabiliteit voor jouw onderneming.
Zonnepanelen zijn onmisbaar voor bedrijven die werk maken van duurzaam ondernemen en kiezen voor een groen imago.

Door zonnepanelen te installeren, neem je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het realiseren van de klimaatdoelstellingen.

Balk_onder

Kies voor betrouwbaarheid, kies voor MR Solar

Met MR Solar kies je voor een ervaren en betrouwbare installateur van zonnepanelen. Wij behoren tot het selecte gezelschap van zonnepaneleninstallateurs met meer dan 10 jaar ervaring op de teller. Doorheen deze periode brachten wij tal van uitdagende projecten tot een goed einde, waaronder talrijke grote installaties voor bedrijven. Als specialist in hernieuwbare energie garanderen we een totaalservice, inclusief technisch ontwerp, stabiliteitsstudie, installatie en naservice.

Afhankelijk van de specifieke kenmerken en de technische opbouw van je bedrijfsdak, analyseren wij de verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen.

Niet alleen de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen brengen we in rekening, ook het gebruiksprofiel van je bedrijf brengen we in kaart.

Zo analyseren we de momenten waarop je als bedrijf overdag het meeste verbruikt alsook de maanden – bijvoorbeeld bij een collectieve zomersluiting – met het minste verbruik.

Door beide elementen met elkaar te combineren komen we tot de installatie die voor jouw investering het hoogste rendement garandeert.

Wij werken met zonnepanelen die een optimale prijs-kwaliteitsverhouding garanderen.

Binnen onze selectie van kwaliteitsmerken kiezen we voor elk project doelgericht de paneeltypes die in verhouding tot de investering het hoogste rendement opleveren.

Onze wisselvallige weersomstandigheden vormen geen enkel beletsel. Ook in ons Belgisch klimaat halen wij een maximale opbrengst uit je dak.

De afgelopen jaren realiseerden wij op talrijke bedrijfsdaken omvangrijke installaties. Elk onderdeel van de installatie – inclusief de omvormers – wordt door vakmensen geplaatst, getest en inbedrijfgesteld.

Als bedrijf wil je absolute zekerheid dat je zonnepanelen de beoogde financiële rendementen opleveren. Dankzij onze vakkundige installatie en de keuze voor kwaliteitsmaterialen, bieden wij een hecht partnership voor een periode van maar liefst 25 jaar. Ook na de installatie ben je verzekerd van een stipte opvolging en snelle naservice.

Naast zonnepanelen ben je bij ons ook welkom voor laadpalen, warmtekrachtkoppeling en energiezuinige verwarmingssystemen. Wij garanderen de onderlinge samenhang van deze technieken en zorgen zo voor een maximaal rendement.

Hoeveel kan jouw bedrijf met de zon verdienen?

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social