MRSlogan
blog digitale meter aflezen

Sinds juli 2019 deed de digitale meter voor elektriciteit en aardgas zijn intrede in Vlaanderen. Iedereen die op vandaag bouwt of verbouwt krijgt automatisch deze nieuwe meter. Een dergelijke meter werkt volledig elektronisch in tegenstelling tot de klassieke meter met draaiteller. Dankzij zijn slimme technologie kan hij zelfstandig jouw persoonlijke data verzenden en ontvangen. Maar hoe lees je jouw digitale teller af? Welke voordelen biedt de digitale teller? Onze energie-experts zochten het voor je uit. 

Welke voordelen biedt de digitale meter?

In het algemeen biedt de digitale teller drie grote voordelen:

1) Gebruiksvriendelijk

Bij de klassieke meter moest je de meterstanden zelf aflezen en doorgeven aan Fluvius. In bepaalde gevallen kwam een meteropnemer bij jouw thuis langs om dit te noteren.

De komst van de digitale meter zorgt ervoor dat jouw geregistreerde verbruikersgegevens automatisch worden doorgestuurd naar Fluvius. Je hoeft hiervoor zelf geen stappen meer te ondernemen. Lekker gemakkelijk toch?

2) Zelfmonitoring

Vervolgens biedt het online portaal van Fluvius de mogelijkheid tot actieve zelfmonitoring. Dit wil zeggen dat je op eender welk moment van de dag jouw verbruik kan raadplegen.

Zo blijf je als consument steeds op de hoogte van jouw energieverbruik en kan je bijsturen waar nodig. Gezien de stijgende energieprijzen kan een bewuster verbruik jou jaarlijks een mooi bedrag besparen.

Heb je al een digitale meter? Start meteen met zelfmonitoring op Mijn Fluvius in enkele simpele stappen om onaangename verassingen op jouw eindfactuur te voorkomen!

3) Toekomstgericht

Tot slot is een digitale meter dé belangrijke eerste stap naar de toekomst toe. Het bewuster omgaan met energie wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Hierdoor worden nieuwe huishoudelijke apparaten steeds vaker uitgerust met ‘slimme’ communicatietechnologie.

Deze slimme communicatietechnologie zorgt ervoor dat jouw digitale meter kan communiceren met jouw huishoudtoestellen. Het grootste voordeel is dat jouw apparaten automatisch in werking kunnen treden op de voor jouw voordeligste tijdstippen.

Hoe navigeer ik doorheen mijn digitale teller?

Om te beginnen ziet de digitale teller ziet er helemaal anders uit dan de klassieke teller. De slimme teller bestaat hoofdzakelijk uit een display waarbij je de door de verschillende menu’s kan navigeren. Zo kan je jouw verbruik en injectie ten allen tijde aflezen.

Bovendien bezit de nieuwe meter ook gebruikerspoorten. Via deze poorten kan je slimme toepassingen koppelen waarmee je jouw verbruik kunt analyseren of sturen.

Wil je graag aan de slag gaan met jouw digitale meter? Raadpleeg hier de instructievideo en handleiding van Fluvius!

Digitale meter en zonnepanelen

Dankzij de digitale meter kan je perfect inzicht krijgen over hoeveel energie jouw zonnepanelen op welk moment van de dag opwekken en wat je daarvan meteen zelf verbruikt of injecteert op het net. Hoe hoger jouw zelfverbruik, hoe lager jouw energiefactuur.

Het is aan te raden om jouw elektrische huishoudtoestellen maximaal te gebruiken wanneer de zon schijnt. Want dankzij de zon betaal je minder op jouw energiefactuur. Ben je overdag niet vaak thuis en injecteer je daardoor dus veel energie terug op het net? Dan kan je die overtollige energie opslaan op een thuisbatterij om later te verbruiken wanneer je thuis bent en de zon niet meer schijnt.

Zit je na het lezen van onze blog met enkele vragen? Contacteer onze collega’s voor advies op maat!

Onze vestigingen: altijd bij jou in de buurt

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Wallonië

Vestiging Wallonië
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namen)
Tel: +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social