Nouveaux développements concernant les énergies renouvelables

MRSlogan_FR

MR Solar ziet nieuwe trend in de hernieuwbare energiemarkt van morgen

Dit is een selectie uit het volledige nieuwsartikel van Made-In West-Vlaanderen. Klik hier voor het volledige artikel. 

ZWEVEGEM - MR Solar, met hoofdzetel in Zwevegem, is de voorbije 10 jaar uitgegroeid tot een referentie in de hernieuwbare energiemarkt. Om slechts 1 voorbeeld aan te halen: in 2023 plaatste het bedrijf meer dan 2.000 volledig horizontale zonnepanelen op 140 meter op het hoogste dak van Brussel, een technisch huzarenstukje.  Aan ambitie voor de toekomst geen gebrek. Dit konden we niet enkel afleiden aan de imposante stand, maar vooral aan de vakkennis binnen hun sector. Een gigantische portie gedrevenheid doet de rest. Wij spraken op de beurs Batibouw met CCO Dieter Verscheure.

Vorig jaar diende het eerste kwartaal zich wat twijfelend aan met een terugval die voornamelijk te wijten was aan politieke regelgeving. De Vlaamse regering besliste om de premies eerst te halveren om ze vervolgens helemaal af te schaffen, en in Wallonië nam men afscheid van de terugdraaiende tellers.

De markt reageerde onmiddellijk terughoudend en voorzichtig, maar eens de rust was teruggekeerd trok de interesse snel weer aan. Het thema van hernieuwbare energie blijft immers brandend actueel, en zal in de toekomst enkel maar aan belang gaan winnen. Dit was alvast te merken aan de drukte op de stand, waar ze op bepaalde momenten zelf onderbemand waren.

Batibouw MR Solar

Strategisch als een speedboot

MR Solar is een vrij groot bedrijf qua schaal, maar blijft zich profileren als een hands on bedrijf die anticipeert als een speedboot. Dit werd onmiddellijk gestaafd aan de hand van een voorbeeld over de CEO die in november op prospectiereis ging naar China om er de werking van industriële batterijen onder de loep te nemen. Waarna er in december al een concrete deal werd gerealiseerd door 5 megawatt van dat specifieke type batterij te verkopen.

Navigeer door de onzekere energiemarkt

Er leeft en beweegt natuurlijk heel wat op de energiemarkt niet enkel door de klimaatcrisis, maar ook door de oorlog in Oekraïne. De sector is continu in beweging. "Het bleek al snel een evidentie dat we niet langer mochten en konden leunen op een afhankelijkheid van een wispelturig Russisch regime", aldus Verscheure. "Politiek probeert de bedrijven en particulieren meer en meer richting zelfvoorzienende en duurzame oplossingen te stuwen. Door die verschillende (recentere) ontwikkelingen die elkaar in snel tempo opvolgen ontstond er wel een nieuwe tendens van onbalans. Enerzijds hebben we de fluctuerende instabiele energieprijs, en anderzijds een groter aanbod van hernieuwbare energie die op het net gestoken wordt."

2444e0f9-492e-48c8-9e56-1c0394fbd399
4e9b898f-71b5-43ca-a5d6-df5c37149ddb

Samen naar een duurzame toekomst

MR Solar ziet de toekomst rooskleurig, mede dankzij  openingen op Franse markt en een gloednieuw uitvalsbasis in Duffel (een investering van enkele miljoenen). Kortom investeringen in mens en immo waar het bedrijf later de vruchten hoopt van te zullen plukken.

Nos sièges : toujours près de chez vous

MR Solar Wallonie

Siège de Wallonie
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namur)
Tél. : +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Flandre-Orientale

Siège de Gand
Kromrede 41
9070 Destelbergen
Tél. : +32 (0)9 329 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Anvers

Siège de Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tél. : +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Pays-Bas

Siège de Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tél. : +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar Wallonie

Rue du Polissou 38,                5590 Achêne (Ciney)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

 

Les autres informations

Société : MR Group
Siège social : Pluim 7, 8550 Zwevegem (Courtrai)

Numéro de TVA : BE0842.496.864

 

Social