MRSlogan_return
MR Solar particuliere laadpalen

Zonnepanelen, een elektrische of hybride wagen, een laadpaal ... het staat bij veel Vlamingen op de to do-lijst om naar een groenere levensstijl over te schakelen. Overweeg ook jij om te investeren in groene infrastructuur voor je woning of onderneming? Dan is het interessant om alle voordelen even naast elkaar te zetten, zodat je de juiste keuze kan maken.

Nooit meer gaan tanken

Door de opkomst van elektrische wagens is onze lucht schoner, maar onze elektriciteitsrekening ook hoger. Je wagen thuis of op het werk opladen is goedkoper dan dit te doen aan openbare laadzuilen, want daar ligt het stroomtarief namelijk veel hoger. Hoeveel het je kost om je wagen thuis op te laden? 3,8 tot 4,6 euro per 100 km of gemiddeld 750 euro per jaar. Dat is goedkoper dan diesel waarvoor je op jaarbasis makkelijk 1.100 euro betaalt of 1.200 euro voor benzine.

Tijdens piekmomenten je wagen opladen kan dan op zonne-energie en je pakt tegelijk je productieoverschot aan waardoor je gratis je EV oplaadt. De slimme meter maakt hier voorlopig nog geen verschil.

Terugverdientijd en fiscale voordelen

Natuurlijk ga je niet over één nacht ijs wanneer je beslist om in groene infrastructuur te gaan investeren. MR Solar zet enkele financiële voordelen op een rijtje:

  • Een laadpaal is zeer betaalbaar. De kostprijs is o.a. afhankelijk van het type laadpaal. Een keuring na installatie is verplicht.
  • Huishoudens en bedrijven met bestaande zonnepaneleninstallaties en installaties geplaatst tot en met 31 december 2020 krijgen 15 jaar lang een compensatieregeling die gelijk is aan die van de terugdraaiende teller. Voor panelen die na 2020 geplaatst worden, komt er een aangepaste regeling.
  • Voor bedrijven zijn er geen subsidies, maar vanaf 2020 is groene infrastructuur zoals laadpalen 100% aftrekbaar. Ook heb je voor de installatie van een laadpaal geen stedenbouwkundige vergunning of milieuvergunning nodig. Je hebt ook geen indelingsplicht voor de vaste inrichtingen voor het laden van voertuigen en rijwielen.
  • Bedrijven kunnen de btw op hun aankoop en installatie van zonnepanelen terugbetaald krijgen. Daarvoor dienen ze een aanvraag in ten laatste 6 maanden na de aankoop van de zonnepanelen. Gelukkig liggen ook de prijzen van zonnepanelen lager dan ooit en is hun rendement steeds hoger. Geschat is dat de aankoop en installatie al na 7 tot 10 jaar terugverdiend is. Lees hier meer over de exacte terugverdientijd.

Het duurt dus even voor je het volledige prijskaartje hebt terugverdiend. Maar je geniet in tussentijd wel van een pak voordelen zoals een groter gebruiksgemak en een hogere laadsnelheid. Bovendien moet je nooit meer vroeger vertrekken voor die omweg langs het tankstation en je energiefactuur maakt je nooit meer slechtgezind.

Laat je adviseren door MR Solar

Bij MR Solar hebben we een sterk team om te helpen met alle info die nodig is.

Onze vakbekwame techniekers

Onze techniekers installeren zonnepanelen en laadpalen die compatibel zijn met alle automerken. Dankzij ons grote magazijn hebben we steeds al onze materialen in voorraad, wat ervoor zorgt dat we je snel kunnen installeren aan de voordeligste prijs.

Onze energieconsulenten

Bij iedere prijsaanvraag maakt MR Solar graag een berekening van de terugverdientijd van jouw installatie. Deze berekening wordt gemaakt aan de hand van de huidige tarieven, bekende gegevens in elektriciteitsverbruik, jouw toekomstplannen en bekende installatie prijs.

Ons team staat zowel bedrijven als particulieren bij. Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren met al je vragen.

Onze vestigingen: altijd bij jou in de buurt

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Wallonië

Vestiging Wallonië
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namen)
Tel: +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social