Zonnepanelen als oplossing voor stijgende energieprijzen?

MRSlogan
gezin met zonnepanelen

Maak jij - net als zoveel andere Belgen – je zorgen over je energiefactuur? Dat begrijpen we maar al te goed. In september zagen we de energie- en aardgasprijzen met maar liefst 10% stijgen. Consumenten en bedrijven zijn dus massaal op zoek naar manieren om een peperdure energiefactuur te vermijden. Is groene energie vanaf nu dan the way to go?

Er zijn een aantal zaken die je kan doen om ervoor te zorgen dat je energiefactuur niet de pan uitswingt:

 • Je energieverbruik in de gaten houden
 • Inzetten op hernieuwbare energie

Energie besparen? Kinderspel!  

Een van de grootste misverstanden is dat energiezuinig leven moeilijk is. Hoewel je met minimale inspanningen weldegelijk een groot verschil kan maken. Wij geven je graag enkele tips voor eenvoudige en duurzame energiebesparing:

 • Zet de verwarming een graadje lager
  Bespaar 7% op je energiefactuur door je verwarming 1°C lager te zetten. Koop met het uitgespaarde geld – en zonder schuldgevoel – die leuke wollen trui en draag hem dagelijks met trots.
 • Maak komaf met sluimerverbruik
  Ongeveer 10% van ons elektriciteitsgebruik bestaat uit sluipverbruik. Een oplader of elektrische tandenborstel durven we al eens in het stopcontact laten zitten, maar ook onze TV en decoder staan steevast op stand-by of slaapstand...Alle bovenstaande apparaten trek je best uit het stopcontact of schakel je best uit van zodra je ze niet meer nodig hebt. Maak het jezelf gemakkelijk en stuur ze aan met behulp van een stekkerblok voorzien van een aan/uit-schakelaar. Je kan verder ook werken met timers. Je apparaten zetten zichzelf dan automatisch uit na een bepaalde periode van inactiviteit. Stroom besparen kan zo eenvoudig zijn.Voor de berekening is het aanwezige type verwarmingsinstallatie en warmwaterinstallatie doorslaggevend.
 • Besparen door zuinig wassen?
  Het kan! Ook door te wassen met koud water kan je een flink bedrag uitsparen. Sommige wasbeurten op 40°C kan je gerust op 30°C uitvoeren. Verder is het vermijden van de droogkast ook steeds een puik idee als je wil besparen op je energiefactuur. Hang je kleren dus gewoon buiten te drogen bij mooi weer.

Zonnepanelen opnieuw rendabel?

Wanneer je groene energie opwekt met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van het stroomnetwerk. Je betaalt in dit geval enkel voor je energieverbruik ’s nachts en tijdens bewolkte dagen. Je factuur is dus minder gevoelig voor energieprijsstijgingen.

De eerste maanden van het jaar zagen we een forse daling bij de aankoop van zonnepanelen. De markt werd sterk beïnvloed door de afschaffing van de terugdraaiende teller.

Nochtans kan je nog steeds rekenen op een rendabele investering bij de aankoop van zonnepanelen: op 8 jaar tijd heb je de originele aankoop reeds terugverdiend. Als je kiest voor een installatie met thuisbatterij bedraagt de terugverdientijd slechts 7 jaar:

Klaar om te besparen met zonnepanelen?

Bereken het hier of kom eens praten met onze collega’s. MR Solar beantwoordt al je vragen met een glimlach. We ondersteunen jou met onze jarenlange expertise.

Onze vestigingen: altijd bij jou in de buurt

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Oost-Vlaanderen

Vestiging Gent
Kromrede 41
9070 Destelbergen
Tel: +32 (0)9 329 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2170 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Limburg

Vestiging Genk
Hasseltweg 406
3600 Genk
Tel: +32 (0)11 53 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar Wallonië

Vestiging Wallonië
Rue du Polissou 38
5590 Achêne (Ciney-Namen)
Tel: +32 (0)81 39 53 63
E-mail: info@mrgroup.be

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar

Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)

info@mrgroup.be
https://mrsolar.be/

Overige informatie

Vennootschap: MR Group
Maatschappelijke zetel: Pluim 7, 8550 Zwevegem (Kortrijk)

BTW nr: BE0842.496.864

Social