De omvormer

Zonnepanelen en een omvormer horen bij elkaar zoals de zon en de maan. Ze functioneren niet zonder elkaar. Uw zonnepanelen hebben een omvormer nodig om de opgewekte energie om te zetten in bruikbare stroom. Ontdek in dit artikel alles over de omvormer voor zonnepanelen.

De functie van de omvormer

omvormer

Voor elke installatie van zonnepanelen is tenminste 1 omvormer nodig. Maar wat is de functie van een omvormer voor zonnepanelen precies? De zonnepanelen wekken energie op maar deze is niet onmiddellijk te gebruiken voor huishoudtoestellen. Dit komt doordat er verschillende soorten stroom zijn. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom (direct current/DC) op, terwijl huishoudtoestellen werken op wisselstroom (alternating current/AC). De omvormer zorgt ervoor dat de energie van gelijkstroom wordt omgevormd naar wisselstroom.

De best passende omvormer

Het is belangrijk om geadviseerd te worden zodat de omvormer goed past bij uw zonnepanelen. Op de markt zijn er talloze soorten omvormers te verkrijgen. De vraag is welke omvormer voor zonnepanelen u nodig heeft? Het is belangrijk dat de capaciteit van de omvormer wordt afgestemd op de capaciteit die de zonnepanelen leveren. U moet er rekening mee houden
dat de hellingshoek, schaduwval en de richting van de zonnepanelen het rendement beïnvloeden. Wellicht is daardoor een omvormer voor zonnepanelen met minder capaciteit ook voldoende. De omvormer mag maximaal 20% kleiner zijn dan het vermogen van de panelen.

De meeste installateurs geven 2 jaar garantie op de installatie, 5 jaar fabrieksgarantie op de omvormer en 10 jaar op de
zonnepanelen. Maar wat als u bijvoorbeeld een Chinees merk heeft gekocht? De meeste Chinese fabrikanten hebben geen onderneming in Europa. Dan is het moeilijk om te weten te komen wat de fabrieksgarantie waard is. Als daarbij uw installateur niet goedwillend is, zult u zich moeten richten tot het Chinese bedrijf. Vooral voor omvormers is dit een belangrijk issue, die zijn namelijk het meest kwetsbaar. Het is op zo’n momenten belangrijk dat u een stabiele installateur heeft. Daarom kan u terecht bij MR SOLAR.

sma logo waassolar bvba producten

Daarom raden wij u aan om voor kwaliteit te kiezen.
If you buy cheap, you buy twice!
Daarom werkt MR SOLAR samen met SMA.
 
Als marktleider voor zonne-energie omvormers zet SMA steeds weer de norm: toprendementen van 98% en hoger en nieuwe technologieën zorgen voor maximale opbrengsten en het hoogste gebruiksgemak. Voor elke toepassing hebben wij het juiste apparaat: voor alle typen modules, voor netkoppeling en voeding van stand-alone netwerken, voor kleine huisinstallaties en
bedrijfsinstallaties in het megawattbereik. De SMA omvormer wordt geproduceerd in Duitsland. Het is het merk omvormer dat de meeste ervaring heeft in deze markt (sinds 1981). SMA heeft een zeer goed serviceapparaat vanuit België. Als consument wordt u goed geholpen en ook installateurs ondervinden een goede ondersteuning.
 

Neemt u MR SOLAR in de arm? Dan kunt u rekenen op onze uitgebreide expertise. Ons team van professionele installateurs van zonnepanelen begeleidt u persoonlijk om het maximum uit uw dak te halen – van praktisch advies tot projectmanagement.

19 oktober 2017     MR Solar

  1. nl
  2. nieuws
  3. omvormer zonnepanelen