opbrengst zonnepanelen

Wat bepaalt de kwaliteit van uw zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is niet zomaar even panelen aankopen en op het dak leggen. Het is een echt vak apart. Verschillende factoren moet u in dachte houden. Gebeurt dit niet, dan loopt u het risico dat het rendement van de installatie niet optimaal is.

Kwaliteit primeert

De kwaliteit van de zonnepanelen is natuurlijk een belangrijk aspect om rekening mee te houden wanneer u zonnepanelen laat plaatsen. Het bepaalt in de eerste plaats niet alleen hoeveel rendement u zal hebben met zonnepanelen, maar ook hoe lang er van de investering kan genoten worden.

De prijs

Wat bepaalt nu de kwaliteit van zonnepanelen? Hoe valt dit herkennen? Zoals bij de meeste andere producten is de prijs van de zonnepanelen een eerste indicator van de kwaliteit van het product. Ook bij zonnepanelen is het zo dat een hogere prijs meestal een hogere kwaliteit van zonnepanelen impliceert.

Rendement, opbrengst en duurzaamheid

rendement zonnepanelen

Een zonnepaneel dat het eerste jaar op een dak ligt, presteert altijd veel beter dan hetzelfde zonnepaneel dat al 10 jaar op een dak ligt. Dit komt omdat zonnepanelen jaarlijks degraderen in vermogen. Bij het ene zonnepaneel is dat 0,5% per jaar, bij het ander 2% per jaar. En dit bepaalt mee de kwaliteit van een zonnepaneel; de mate waarin de zonnepanelen jaarlijks in rendement afnemen. Deze afname is per merk natuurlijk verschillend. Daarnaast bepaalt de kwaliteit van een paneel ook de prestaties op de langere termijn. Een zonnepaneel van een betere kwaliteit en met een kleinere degradatie biedt nu eenmaal langer en meer rendement.

De kwaliteit van zonnepanelen bepaalt voor een belangrijk deel de opbrengst van
zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen is het hoogst. Dat scheelt enkele procenten opbrengst met polykristallijne zonnepanelen. Doordat monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement hebben, hoeft u er minder m2 van te installeren.

Concreet wordt de kwaliteit van zonnepanelen bepaald door de opbrengst, het rendement en de uitstekende duurzaamheid. Bij MR SOLAR bieden we enkel topkwaliteit aan van de 3 belangrijkste spelers. Sunpower, BMW Solarwatt en Bauer HR elk met zijn eigen specificaties en verschillende toepassingen.

Als u vragen heeft over zonnepanelen of zonne-energie, kunt u altijd contact met MR SOLAR opnemen.

Contacteer ons

21 september 2017     MR Solar

  1. nl
  2. nieuws
  3. kwaliteit zonnepanelen