whatsapp image 2021 04 28 at 13.24.03.jpeg

Seniorenzorg Sint-Vincentius Lendelede kiest voor groene energie!

Onder deskundige begeleiding van MR Solar liet Seniorenzorg Sint-Vincentius in mei zonnepanelen plaatsen. Dankzij deze slimme investering dragen ook wij een steentje bij aan een beter klimaat en besparen we tegelijk op energie. Het is een duurzame investering waarbij we zorg dragen voor het klimaat omdat zonnepanelen zorgen voor minder CO2 uitstoot.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel zet de opgevangen zonne-energie om in elektriciteit en dus in duurzame energie. Wist je dat de zon zelfs op een bewolkte dag energie geeft? De zonnepanelen op het dak van ons woonzorgcentrum vangen de zonnestralen en energie op. De omvormer zet dit om in bruikbare, groene elektriciteit.

Hoe werd dit aangepakt

Bij aanvang van ons project werd het optimaal aantal panelen en de precieze ligging nagekeken. Dit zorgt voor een optimaal rendement. Het is vooral de bedoeling om in onze eigen stroom te voorzien. Op onze campus leven, wonen en werken ongeveer een 200 mensen. Onze installatie is goed voor een opbrengst van zo’n 140.000 kwh/jaar. Met deze hoeveelheid kan je ongeveer 40 gezinnen/jaar voorzien van groene stroom. Dit is met andere woorden ruim voldoende voor de 7 op 7 werking binnen de organisatie en om het hierbij horend verbruik aan energie op te vangen. 

  1. nl
  2. nieuws
  3. extra rendement halen uit je zonnepanelen 6842 6849 6909